Covid-19 hurtigtest - spyt-test og nasal-test for ny coronavirus 

Her kan du købe hurtig testsæt til virustest podning hjemme eller i firma og på arbejdspladsen. Vores antigentests er CE-godkendt til brug af sundhedsfagligt personale.

Kontorland er godkendt af Lægemiddelstyrelsen til salg af medicinsk udstyr som CE-mærkede mundbind og In Vitro Diagnostiske lægemidler (IVD) som fx antigentest (spyttest og næsepodningstest).

Spyt Test for ny coronavirus – Let at bruge – Hurtig Resultat 10-15 minutter

Her kan du købe testsæt til virustest podning i firma og på arbejdspladsen til brug af sundhedsfaglig personale.

Test dig selv med et test-kit til Covid-19 corona SARS-CoV-2.

Der findes flere typer af tests for ny coronavirus: PCR-test, antigentest og antistoftest.

Hvad er forskellen på PCR-test, antigentest og antistoftest?

  • En PCR-test påviser COVID-19 virussens RNA, og kan påvise helt ned til én enkelt viruspartikel i en slimprøve. Testen foretages ved svælgpodning eller næsepodning. 
  • En antigentest påviser virusproteiner i en prøve ved hjælp af en immunkemisk test. Testen foretages ved en næsepodning eller en spyt (sputum) prøve.   
  • En antistoftest kan påvise antistoffer over for ny coronavirus. Testen foretages ved en blodprøve.
Mere om antigen-tests
En antigentest er baseret på en immunkemisk påvisning af virusproteiner (antigener) i prøven. Dette foregår ved at virusantigenerne fastholdes til en membran vha. antistoffer, der er specifikke mod SARS-CoV-2. Denne metode er mindre følsom end PCR, idet antigenerne ikke opformeres først, men påvises direkte. Derfor kan usikkerheden meget tidligt i et smitteforløb være større end ved PCR-test.
 

PCR står for Polymerase Chain Reaction. Det er en meget følsom testmetode bl.a. fordi arvematerialet (RNA) fra COVID-19 virussen (SARS-CoV-2) opformeres i processen. Testen kan påvise helt ned til én enkelt viruspartikel i en slimprøve fra næsen eller halsen. Denne testmetode er derfor særligt velegnet til test tidligt i smittefasen eller sent i sygdomsforløbet (hvor antallet af viruspartikler er lavt). PCR-test udføres hos Testcenter Danmark. Det anbefales, at du hvis du er nær kontakt, eller har symptomer på covid-19 lader dig teste med PCR-test hos Testcenter Danmark. Tal evt. med din egen læge, hvis du er utryg.

Kilde: Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/corona/COVID-19-og-ny-coronavirus/Test_-behandling-og-immunitet