Laminering
Bestsellers in Laminering

Laminering får dine print til at holde

Laminering er en perfekt metode til at få dine plakater, kort, messestands- og butiksskilte til at kunne holde. Laminering beskytter dine print mod hårdt slid, sollys, fugt, fedt og røg.  Hos Kontorland finder du lamineringsmaskiner fra anerkendte mærker som Leitz og Fellowes samt lamineringstilbehør som lamineringskort og lamineringslommer i A3, A4, A5 og A6 format i forskellige tykkelser. Hvilken type laminering skal du vælge?

Varm- eller koldlaminering?

Koldlaminering er en overfladelaminering, der egner sig godt til indendørs brug. Varmlaminering indkapsler printet i folie på begge sider, og egner sig derfor godt til udendørsbrug. Skal dit print ikke udsættes for fugt, og vind og vejr kan du derfor vælge koldlaminering, der er den billigste metode. Skal dine print kunne klare sig udenfor skal du derimod vælge den vandtætte varmlaminering. En meget populær koldlamineringsmaskine er fx Xyron Creative Station der lader dig laminere med fx magnetisk lamineringsfolie.

Hvilken lamineringsmaskine skal jeg vælge?

Der er tre ting du skal overveje, når du skal købe en lamineringsmaskine:

1. Hvor stort skal det ark, som du skal laminere være?
Fx A3 eller A4, eller måske skal du laminere helt små prisskilte eller konferencekort, så du skal bruge A6 eller ID-kort-størrelse. Kontorland har lamineringsmaskiner, der kan klare forskellige størrelser.

2. Hvor tykt skal laminatet være?
Lamineringslommer findes i A4 og A3 og i flere forskellige tykkelser.
Som regel bruges den mindste 75/80 my eller Light, men ofte bruges også tykkere lommer som fx 100 my eller standard eller 125 my eller medium.
De fleste lamineringsmaskiner kan tage op til 125 my, så skal der bruges virkelig tykke lommer skal der en særlig maskine til. 
iLAM Touch Turbu kan fx godt klare op til 250 my. En tommelfingerregel er, at jo oftere dokumentet skal håndteres, desto tykkere bør laminatet være.

3. Hvor meget og hvor tit skal maskinen bruges?
Skal maskinen kunne levere store mængder hurtigt? Eller er det kun en gang imellem, den skal tages i brug? Derfor skal du overveje hvor stort dit behov er, også i forhold til pris og løbende omkostninger.

Har du problemer med at laminere?

3 tips til at laminere succesfuldt

  1. Start med den lukkede ende!
    En af de største årsager til blokeringer i lamineringsmaskiner er, at den åbne ende af lamineringslommen bliver kørt igennem maskinen først.
  2. Sørg for en høj temperatur
    Hvis dit laminat bliver sløret, hænger det oftest sammen med, at lamineringsmaskinens temperatur ikke er høj nok. Prøv at justere på temperaturindstillingerne, og prøv så at køre en ny test igennem. Og vær sikker på at den er varmet op, hvis din maskine har behov for det.
  3. Men pas på at temperaturen ikke er FOR høj!
    Hvis du oplever, at der kommer ujævnheder, såsom bobler og bølger, i laminatet, så kan det meget vel være, fordi temperaturen under lamineringen er for høj. Prøv at justere på temperaturindstillingerne, og prøv at køre endnu en test igennem.

Nemt og effektivt

I vores omfattende filterfunktion i venstre side kan du sortere lamineringsmaskinerne og søge efter mærke, antal varmeruller, maximale lamineringsformat og lommetykkelse. Lamineringslommerne kan du sortere efter mærke, type, format og tykkelse.

På Kontorlands webshop har vi gjort det nemt for dig at finde og bestille dine lamineringsmaskiner og lamineringslommer. Og det er også effektivt, for bestiller du inden 12 på en hverdag har du varerne ved din dør dagen efter. Vores søde og dygtige medarbejdere bærer endda gerne varerne helt på plads for dig. Så kan det ikke blive nemmere!

Er du i tvivl, sidder vores dygtige medarbejdere klar til at rådgive dig, og du er velkommen til at ringe på 48 25 36 66 og sende en mail på info@kontorland.dk