Stol Fredericia Corona Swivel Easy læder sort/stål
Varenummer: 903020
.
Kr. 36.995,00 / stk.
Kr. 46.243,75 inkl. moms
 •  

Lounge kontorstol Corona Chair af Poul M. Volther, 1964Mere information

 • Lounge kontorstol Corona Chair af Poul M. Volther, 1964
  Corona-stolen af Poul M. Volther er en eksperimentel tilgang til Dansk Design.

  Skulpturel, iøjnefaldende og original - Corona-stolen er et studie i geometri. Et konsekvent design med elliptisk formet polstrede sædepuder der bliver mindre og mindre opefter. Et spændende tilgangsmåde, der udfordrer den konventionelle måde at sidde på, hvilket også har ført til at Corona er blevet et eftertragtet design ikon over hele verden.

  Corona-stolen er et særpræget design eftertragtet for dens unikke komposition. Fire elliptiske sædepuder udgør ryggen og sædet. Fuldt polstret og aftagende i størrelse er puderne påført til en støttende "rygrad af stål i mat krom.

  Oprindeligt refereret til som den "flydende stol" på grund af dens lyse lette og luftige udseende og skulpturelle kvaliteter er Corona kulminationen på flere års eksperimenter af arkitekt og designer Poul M. Volther. Opmuntret af sine kolleger Hans J. Wegner til at arbejde hos FDB Møbler under ledelse af designer Børge Mogensen, som forlod FDB i 1950, var Volther opsat på at designe en stol der ville minimere brugen af stof, eftersom dette var i knaphed efter 2. verdenskrig. Efter flere forsøg lykkedes Volther med ideen om at bruge flere puder med luft imellem, udtrykt med stor elegance flere år senere med Corona-stolen.

  Som en hyldest til funktionalist mantraet at form følger funktion er Coronastolen åbenlyst Volthers mesterstykke. Stolen har optrådt i flere film, mode-events og musikvideoer, en scene-karriere, der forstætter i dag. Med dens slående silhuet, organiske form og slanke grafiske linier er stolen et statement stykke der har bevist sig især tiltrækkende til direktionskontoret,  receptionsarealer men også private hjem. 

  Poul M. Volther var en vigtig mester af skandinavisk funktionalisme. På trods af sine rødder i et rationalistist design dogme og inspiration fra den formåls-drevne Bauhaus bevægelse, var Volther ivrig efter at eksperimentere med nye metoder. Hans fejlfrie sans for detaljer og påskønnelse af materialer resulterede i enkle stilfulde møbler med en underspillet og dog slående æstetik. 

   

 • Mærke Fredericia Furniture
  Type Stol
  Kategori Kontorstole
 • 903020_pdb.pdf 299.00 Kb