Miljøsymboler - Køb ind med god samvittighed

Vi giver dig muligheden for, at vælge en række af vore produkter i en mere miljøvenlig udgave. Disse produkter er markeret med et ikon, og i oversigten herunder kan du læse mere om de forskellige miljømærker.

For at give vores kunder størst mulig viden om de enkelte produkter, viser vi de relevante miljøsymboler ud for de enkelte produkter. Hermed får du som køber mulighed for at tage hensyn til naturen, miljøet og ressourceforbruget i din beslutning om valg af produkter.

For at gøre det let for dig har vi samlet alle de produkter, der er certificeret med statslige miljømærker i vores kategori "Køb grønt" og vi har markeret disse produkter med et lille grønt blad. Det er ikke vores eget miljømærke, men blot en markering, for at gøre det nemt for dig som kunde at finde de produkter, der er miljømærkede. Dvs. vi viser ikke vores grønne blad på et produkt, hvis ikke produktet er certificeret med et statsligt miljømærke.

Det betyder også at der kan være produkter, som fx er 100% bionedbrydelige eller recycle produkter, der ikke er markeret hos os med det grønne blad, og ikke er at finde i kategorien køb grønt, selvom de godt kan være et mere miljøvenligt alternativ end andre produkter. Så længe et produkt ikke er certificerede med et anerkendt og statsligt miljømærke kan vi ikke lægge dem i kategorien "Køb grønt". Hvis i har spørgsmål til produkter og eller har brug for hjælp til at finde mere miljøvenlige produkter, er i velkomne til at ringe eller skrive til vores kundeservice: info@kontorland.dk og 48253666 

EU-Blomsten

Blomsten er det europæiske miljømærke, og alle EU-lande anvender det.

Miljømærket giver dig garanti for:

  • Produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori.
  • Produktet tager hensyn til din sundhed.
  • Kvaliteten er god.

Læs mere om EU-Blomsten her

Svanemærket

Svanen er det nordiske miljømærke. Svanen bruger man i alle nordiske lande, Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Svanemærket giver dig garanti for:

Produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori.
Der er sat krav til stoffer, som er problematiske for sundheden.
Kravene til miljømærkede produkter går længere end lovgivningen. Svanemærket reviderer kravene med nogle års mellemrum. På den måde sikrer de, at niveauet følger den generelle udvikling på området.

Læs mere om Svanemærket her

Den blå engel

Blauer Engel er et statsligt tysk miljømærke. Blauer Engel sættes på varer, der i sammenligning med andre varer inden for varegruppen, er de mest miljøvenlige. Reglerne for at få mærket er fastlagt med udgangspunkt i en vugge-til-grav-vurdering.

Læs mere om Blauer Engel her

EU's økologimærke

Det fælles mærke for økologiske produkter i EU svarer til det danske røde øko-mærke. Alle økologiske emballerede fødevarer fra EU skal være mærket med EU's økologilogo. Det røde danske Ø-mærke må fortsat benyttes, men ikke uden EU's økologiske mærke ved siden af.

Læs mere om EU's økologimærke her

PEFC

PEFC er en global organisation, der arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift i hele verden, og er med til at skabe en fremtid, hvor der tages hensyn til biodiversitet samt dyre- og plantelivet i verdens skove.

PEFC er din sikkerhed for at det træ, der fældes og bruges hele vejen fra savværkerne og ud til de endelige produkter på hylderne, er fra bæredygtige skov. PEFC logoet giver forbrugere mulighed for at navigere mellem produkter og tage et aktivt bæredygtigt valg ved at vælge produkter med PEFC logoet.

Læs mere om PEFC her

CRADLE TO CRADLE

Cradle to Cradle Certified er en internationalt anerkendt, tredjepartsverificeret produktcertificering målrettet den cirkulære økonomi. Cradle to Cradle Certified Products Program drives af den uafhængige non-profit-organisation, Cradle to Cradle Products Innovation Institute.
Cradle to Cradle Certified Product Standard har kriterier i fem kategorier, og produkter vurderes i hver kategori efter en skala fra Bronze til Platin. Hertil kommer generelle krav til miljøledelse. Den samlede vurdering svarer til den laveste score i en af kategorierne.

De 5 kategorier er:

  • Material Health: Materialer skal være sunde for mennesker og miljø.
  • Product Circularity: Produkter og processer skal designes, så kan indgå sikkert i en cirkulær økonomi.
  • Clean Air & Climate Protection: Produktion skal sikre ren luft uden skadelige emissioner og forebygge klimaforandringer ved brug af vedvarende energi.
  • Water & Soil Stewardship: Produktion skal beskytte både land og vand mod forurening og udpining.
  • Social Fairness: Producenter skal respektere menneskerettigheder og bidrage til et retfærdigt samfund.
  • Læs mere om Cradle2Cradle her

Fairtrade

Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning, der arbejder for at sikre bedre løn og ordentlige arbejdsforhold for verdens udsatte bønder og arbejdere. 

Fairtrade-mærket arbejder for, at bønderne modtager en fair pris for deres råvarer. Og at råvarerne er produceret under ordentlige forhold, der både tager hensyn til mennesker og miljøet.

Det gælder processen fra frøet plantes i jorden, dyrkes, høstes, forarbejdes – helt indtil det færdige produkt lander på hylden med et Fairtrade-mærke på emballagen.

Helt konkret er der fx forbud mod børnearbejde, krav til sikkerhedsudstyr, forbud mod brug af sundhedsskadelige sprøjtemidler og strikse krav til beskyttelse af lokalmiljø, vandløb og biodiversiteten i nærområdet.

Læs mere om Fairtrade her.

Den Blå Krans (Astma-Allergi Danmark)

Den Blå Krans er Astma-Allergi Danmarks allergimærke, som også har en nordisk fætter Asthma Allergy Nordic.

Den Blå Krans sætter fokus på kontaktallergi, eksem og irritation. Du kan derfor mindske risikoen for allergi, hvis du vælger produkter med mærket.

Den Blå Krans garanterer dig, at produkterne ikke må indeholde unødige indholdsstoffer som for eksempel farvestoffer og produktsminke. Desuden er koncentrationen af alle indholdsstoffer vurderet i forhold til allergirisikoen.

Læs mere om Astma- og allergi-mærket her