Miljøsymboler - Køb ind med god samvittighed

Vi giver dig muligheden for, at vælge en række af vore produkter i en mere miljøvenlig udgave. Disse produkter er markeret med et ikon, og i oversigten herunder kan du læse mere om de forskellige miljømærker.

For at give vores kunder størst mulig viden om de enkelte produkter, viser vi de relevante miljøsymboler ud for de enkelte produkter. Hermed får du som køber mulighed for at tage hensyn til naturen, miljøet og ressourceforbruget i din beslutning om valg af produkter.

 

EU-Blomsten

Blomsten er det europæiske miljømærke, og alle EU-lande anvender det.

Miljømærket giver dig garanti for:

  • Produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori.
  • Produktet tager hensyn til din sundhed.
  • Kvaliteten er god.

Svanemærket

Svanen er det nordiske miljømærke. Svanen bruger man i alle nordiske lande, Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Svanemærket giver dig garanti for:

Produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori.
Der er sat krav til stoffer, som er problematiske for sundheden.
Kravene til miljømærkede produkter går længere end lovgivningen. Svanemærket reviderer kravenene med nogle års mellemrum. På den måde sikrer de, at niveauet følger den generelle udvikling på området.

 

Den blå engel

Der Blaue Engel er et statsligt tysk miljømærke. Der Blaue Engel sættes på varer, der i sammenligning med andre varer inden for varegruppen, er de mest miljøvenlige. Reglerne for at få mærket er fastlagt med udgansgpunkt i en vugge-til-grav-vurdering.

EU's økologimærke

Det fælles mærke for økologiske produkter i EU svarer til det danske røde øko-mærke. Alle økologiske emballerede fødevarer fra EU skal være mærket med EU's økologilogo. Det røde danske Ø-mærke må fortsat benyttes, men ikke uden EU's økologiske mærke ved siden af.