Covid-19 hurtigtest

Covid-19 antigentest (hurtigtest) - spyt-test og næse-test (nasal-test) for ny coronavirus 

Her kan du købe hurtig antigen testsæt til virustest podning hjemme eller i firma og på arbejdspladsen. Vores spyt-antigentests er CE-mærket kun til brug af sundhedsfagligt personale, mens vores næse-antigentest er CE-certificeret til selvtest, dvs. kan også bruges af private til hjemmetest.

Kontorland er registreret i lægemiddelstyrelsens database til salg af In Vitro Diagnostiske lægemidler (IVD) som fx antigentest (spyttest og næsepodningstest).

CE-mærket til selvtest
Spar 10%
804662
Standard salgspris Kr. 20,95
Fra Kr. 18,95 / stk. ekskl. moms
Kr. 23,69 inkl. moms
CE-mærket til sundhedsfaglige
Spar 21%
804661
Standard salgspris Kr. 209,00
Fra Kr. 166,00 / pk. ekskl. moms
Kr. 207,50 inkl. moms
CE-mærket til selvtest
Spar 14%
804215
Standard salgspris Kr. 21,95
Fra Kr. 18,95 / stk. ekskl. moms
Kr. 23,69 inkl. moms
Ukendt levering
804348
 
Kr. 42,95 / stk. ekskl. moms
Kr. 53,69 inkl. moms
Ukendt levering
Spar 22%
804217
Standard salgspris Kr. 44,95
Fra Kr. 34,95 / stk. ekskl. moms
Kr. 43,69 inkl. moms

Er hjemmetest sikre nok?

Kan man stole på antigentest til hjemmebrug? Lægemiddelstyrelsen skriver at for at være sikre på kvaliteten af en Covid hurtigtest tiltænkt til selvtestning skal man se efter følgende 4 ting:

  • Der skal være tale om en antigen-test
  • Det skal tydeligt fremgå af mærkning og brugsanvisning at testen er tiltænkt selvtestning
  • Der skal være 4 cifre efter yderpakningens og brugsanvisningens CE-mærke
  • Mærkning og brugsanvisning skal være på dansk

Dette er alt sammen korrekt for de antigen næsetest vi sælger til selvtest.

Læs hvad lægemiddelstyrelsen skriver om antigen-hurtigtest til selvtestning og hjemmebrug her

Test-kit til Covid-19 corona SARS-CoV-2

Næsetest og Spyt Test for ny coronavirus – Let at bruge – Hurtig Resultat 15-20 minutter

Her kan du købe testsæt til virustest podning til selvtest og til firma og på arbejdspladsen til brug af sundhedsfaglig personale.

Hvad er en Nasal Podningstest?

Næsetest er en Hurtig-test - Covid19 antigen selvtest, der udføres nemt og smertefrit med 2-3 cm kort vatpind i næsen, og giver svar inden for 15-20 minutter. 

En næsetest er en test, der kontrollerer for vira som COVID-19 og bakterier, der forårsager luftvejsinfektioner. Der er mange typer luftvejsinfektioner. En nasal vatpindeprøve kan hjælpe dig med at diagnosticere COVID-19. Testen kan udføres ved at tage en prøve af celler fra dine næsebor eller fra nasopharynx. Nasopharynx er den øverste del af din næse og hals. Andre navne: Anterior nares test, nasal mid-turbinate vatpind, NMT vatpind nasopharyngeal kultur, nasopharyngeal podning.

Hvad er en spyttest eller sputum-test?
Spyttest er nemme og smertefri at bruge -  Man spytter i spytopsamleren, opsaml spyt med pipetten, trykker det ud i tuben, lukker låget, ryster og lader det stå 1 min. Derefter kan der dryppes 3 dråber ned i svar-kassetten, og svaret kan aflæses efter 3-15 min.
 
Hvad er en antigentest?

Antigentest kaldes også kviktest, lyntest, rapidtest eller strakstest, fordi testen kan udføres på teststedet og testsvaret kan gives hurtigere end de mere præcise PCR-test, hvor prøven skal undersøges på et laboratorium.
En antigentest påviser virusproteiner i en prøve ved hjælp af en immunkemisk test. Denne test foretages ved en næsepodningtest med kort vatpind (3 cm).  
Dette foregår ved at virusantigenerne fastholdes til en membran vha. antistoffer, der er specifikke mod SARS-CoV-2. Denne metode er mindre følsom end PCR, idet antigenerne ikke opformeres først, men påvises direkte. 

Formålet med Covid19 antigen test
En Covid-19 antigen test kan påvise om du er smittet med Covid 19. Antigentesten tages tidligt i sygdomsforløbet, så man kan se om man er smittet og dermed kan isolere sig, hvis det er tilfældet. Koncentrationen af antigener kan påvises så tidligt som 2 til 3 dage før symptomerne udvikler sig. Koncentrationen af antigener topper dagen efter symptomernes begyndelse og falder langsomt herefter. Viser testen sig at være positiv anbefales det at få taget en PCR-test efterfølgende for at verificere svaret.

Hvad er forskellen på PCR-test, antigentest og antistoftest?

Der findes flere typer af tests for ny Coronavirus: 

  • PCR-test
  • Antigentest og
  • Antistoftest.

En PCR-test påviser COVID-19 virussens RNA, og kan påvise helt ned til én enkelt viruspartikel i en slimprøve. Testen foretages ved svælgpodning eller næsepodning. 

En antigentest påviser virusproteiner i en prøve ved hjælp af en immunkemisk test. Testen foretages ved en næsepodning eller en spyt (sputum) prøve.   

En antistoftest kan påvise antistoffer over for ny coronavirus. Testen foretages ved en blodprøve.

Mere om antigen-tests
En antigentest er baseret på en immunkemisk påvisning af virusproteiner (antigener) i prøven. Dette foregår ved at virusantigenerne fastholdes til en membran vha. antistoffer, der er specifikke mod SARS-CoV-2. Denne metode er mindre følsom end PCR, idet antigenerne ikke opformeres først, men påvises direkte. Derfor kan usikkerheden meget tidligt i et smitteforløb være større end ved PCR-test. Får du et positivt resultat ved en antigen-test anbefales det at få lavet en PCR-test hos et Testcenter.

PCR står for Polymerase Chain Reaction. Det er en meget følsom testmetode bl.a. fordi arvematerialet (RNA) fra COVID-19 virussen (SARS-CoV-2) opformeres i processen. Testen kan påvise helt ned til én enkelt viruspartikel i en slimprøve fra næsen eller halsen. Denne testmetode er derfor særligt velegnet til test tidligt i smittefasen eller sent i sygdomsforløbet (hvor antallet af viruspartikler er lavt). PCR-test udføres hos Testcenter Danmark. Det anbefales, at du hvis du er nær kontakt, eller har symptomer på covid-19 lader dig teste med PCR-test hos Testcenter Danmark. Tal evt. med din egen læge, hvis du er utryg.

Kilde: Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/corona/Hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/Test_-behandling-og-immunitet