Alt til tidsregistrering

  Tidsregistrering af medarbejdere - ny lovgivning pr. 1. juli 2024

  Den 1. juli 2024 bliver det lovpligtigt for alle danske arbejdspladser at sørge for, at deres medarbejdere kan registrere deres arbejdstid på en objektiv, pålidelig og tilgængelig måde.

  Hvordan påvirker tidsregistreringsloven virksomheder i praksis?
  For at overholde den seneste lovgivning om tidsregistrering skal virksomheder i Danmark nu indføre systemer, der giver medarbejderne mulighed for at føre en detaljeret log over deres arbejdstimer. Det er vigtigt at bemærke, at medarbejderne ikke er forpligtede til at bruge timebaseret registrering; arbejdsgiveren skal dog stille denne service til rådighed for at sikre overholdelsen af tre væsentlige regler om arbejdstid:

  • Højst 48 timer arbejde om ugen i gennemsnit over fire måneder
  • Mindst 11 timers hvile i løbet af et døgn
  • Retten til mindst en ugentlig fridag

  Selvom reglerne har været gældende i nogen tid, gør den nye lovgivning det lettere at overvåge overholdelsen af disse krav. Tidsregistrerings-systemet skal være pålideligt og brugervenligt for både medarbejdere og ledere, og de indsamlede data skal opbevares i op til fem år.

  Læs artiklen Pligt til registrering af arbejdstid er udskudt til den 1. juli 2024 i Dansk Erhverv 

  Tidsregistrering - Hvad kræves der af dine medarbejdere?

  Det nye regulativ i Danmark giver virksomheder fleksibilitet i, hvordan de overvåger deres medarbejderes arbejdstid. Virksomheder kan vælge at registrere arbejdstiden enten time for time eller som en samlet daglig arbejdstid.

  Det betyder, at dine medarbejdere ikke nødvendigvis behøver at registrere deres komme- og gå-tider hver dag. Ifølge loven er det nok at holde styr på den samlede daglige arbejdstid.

  Dette giver arbejdsgivere mulighed for at forudbestemme den samlede arbejdstid for dagen. Herefter skal medarbejderne blot bekræfte den angivne tid eller godkende eventuelle ændringer. Denne metode gør det enklere og hurtigere for dig som arbejdsgiver, da du slipper for at overvåge hver enkelt time, medarbejderne er på arbejde.

  Hvilke positive ting kan du som arbejdsgiver få ud af det?

  Den nye tidsregistreringslov giver dig som arbejdsgiver flere fordele. Her er nogle af dem:

  • Først og fremmest hjælper den dig med at overholde arbejdstidsreglerne, hvilket mindsker risikoen for bøder og juridiske problemer. Med et pålideligt og brugervenligt system kan du fokusere på virksomhedens kerneopgaver.
  • Et klart tidsregistreringssystem gør det lettere at identificere behovet for at omfordele arbejdsopgaver. Dette kan øge produktiviteten i virksomheden ved at sikre en mere jævn fordeling af arbejdstimerne blandt dine medarbejdere.
  • Desuden viser et tidsregistreringssystem dine medarbejdere, at du værdsætter retfærdig arbejdsfordeling og respekterer deres behov for pauser. Dette kan øge jobtilfredsheden og styrke medarbejdernes loyalitet over for din virksomhed.

  Tidsregistrering - Det rette udstyr

  Med den nye lov om tidsregistrering er det afgørende at have det rette udstyr for at sikre, at reglerne bliver fulgt korrekt. Hos Kontorland tilbyder vi flere løsninger, der passer perfekt til dette behov:

  Yoyo-holdere og ID-kortholdere

  • Yoyo-holdere med trykknaplås og ID-kortholdere til ét kort.
  • Yoyo-holdere er ikke kun elegante, men deres trykknaplås sikrer også, at ID-kortet er sikkert og samtidig nemt at få fat i – ideelt til daglig brug.
  • ID-kortholderne beskytter kortet og gør det synligt, hvilket er vigtigt, når medarbejderne hurtigt skal kunne scanne sig ind og ud.

  Disse produkter gør det nemmere at følge og dokumentere arbejdstider, en vigtig del af den nye lovgivning, som fremmer gennemsigtighed og retfærdighed i arbejdsmiljøet. De er enkle, effektive og en investering, der sikrer en problemfri overholdelse af tidsregistreringskravene.

  Hold dit ID-kort, autorisationskort eller adgangskort sikkert og let tilgængeligt ved at bruge en kortholder med skræddersyet design og fastgørelse. Så er dit kort altid godt beskyttet og inden for rækkevidde.

  Slidstærk akryl-kortholder, som kan rumme 1 eller 2 kort, udstyret med tommelfingergreb for nem udtagning af kortet.
  Kombinér med et tekstilhalsbånd, yo-yo eller stropklemme for ekstra fleksibilitet.
  Kan anvendes både vandret og lodret.
  Passer til standardkort på cirka 54x86 mm.

  Print dine egne ID-kort

  Med den nye tidsregistreringslov i Danmark er effektive identifikationsløsninger afgørende. DURACARD ID 300 fra Durable hjælper virksomheder med at producere højkvalitets ID-kort internt, som kan integreres med tidsregistreringssystemer for præcis logning. Denne interne produktion eliminerer forsinkelser, reducerer afhængigheden af eksterne leverandører, og sikrer økonomiske besparelser samt opdaterede medarbejderoplysninger. ID-kortene forbedrer også sikkerheden ved at begrænse adgangen til følsomme områder og styrker medarbejdernes følelse af tilhørsforhold og stolthed. Samlet set hjælper DURACARD ID 300 med at overholde lovkravene og forbedre virksomhedens brandidentitet.

  Kortprinter til plastikkort inklusive YMCKO-farvebånd til farveprint i fotokvalitet og 100 plastikkort i kreditkortformat.

  • Printet på kortene kan udvaskes, er vandafvisende og kan printes i flere farver eller sort/hvid.
  • Både printerens magasin og outputbakke kan rumme 25 tykke (0,75 mm) eller 40 tynde (0,5 mm) kort.
  • Lav dit eget design på kortet ved hjælp af den gratis DURAPRINT®-software, som findes på www.duraprint.dk.
  • Kortene er perfekte at kombinere med Durables udvalg af kortholdere og tilbehør.