Kontorlands guide til den rette whiteboard tavle

 

 • Der findes et hav af whiteboard tavler, men hvilken tavle skal du egentlig vælge? Og hvilken whiteboard tavle er den bedste? Læs videre og lad os hjælpe dig med vores tavle guide!

  En whiteboardtavle er ikke bare en whiteboardtavle – for anvendelse og behov varierer.

  Nogle whiteboardtavler skal for eksempel bruges i forbindelse med præsentationer på kontorer og må måske derfor gerne fremstå ekstra professionelle og eksklusive. Andre whiteboards skal måske bruges i mere kreative miljøer, hvor man nemt og hurtigt kan nedfælde idéer og kreative tanker på tavlen i farten. Derfor har vi også altid et varieret udvalg af whiteboardtavler hos Kontorland. Vi har stort set alt i tavler og udstyr til whiteboards, og du kan således få dækket alle dine behov for skrivetavler ét og samme sted.

  Whiteboardtavler findes i flere muligheder indenfor størrelser, skriveoverflader og udskæringer. Derfor er der nogle valg der skal tages når man som enten privatperson, en virksomhed, skole eller institution skal vælge det rigtige whiteboard.

  Inden du skal ud og investere i en ny whiteboard-tavle, uanset om det er til kontoret eller til hjemmet, så er der nogle ting, du bør overveje:
  Hvad skal du bruge whiteboardtavlen til? Hvor slidstærk skal den være? Hvor stor skal den være? Skal den kunne holde i mange år?

  Hvis du læser videre her i vores guide, så kan vi hjælpe dig med blive lidt klogere på whiteboardtavler.

   

   

  Hvad bruger man en whiteboard tavle til?

  En whiteboardtavle er en tavle med en blank overflade og de første whiteboards blev anvendt tilbage i 1960'erne. I starten blev tavlerne kun produceret med en hvid overfladefarve ( deraf navnet white-board ) men i dag findes de også i andre farver.
  En whiteboardtavle er et smart og moderne alternativ til en kridttavle og kan bruges til forskellige formål. Whiteboardtavler er dog lavet i et andet materiale og med en anden overflade ( de er oftest også magnetiske ) og i stedet for kridt, bruges der specielle tuscher beregnet til whiteboard, altså whiteboard markers.
  Whiteboardtavler kan hjælpe dig med at skabe det visuelle overblik og struktur over informationer, projekter, tanker, facts, lister og idéer på en nem og hurtig måde. Det er et effektivt redskab til brainstorming, til at kunne tegne, skrive og dele informationer på. De er oftest magnetiske og kan derfor også bruges som en opslagstavle.
  En whiteboardtavle kan også bruges forskellige steder og i forskellige rum. Du kan fx bruge en whiteboardtavle i hjemmet til private formål som indkøbslister, huskelister, madplan og skemaer. Tavlen kan også bruges som et arbejdsrelateret, praktisk og behjælpeligt redskab på dit hjemmekontor. Derudover anvendes whiteboardtavler meget ofte i virksomheder og i offentlige rum som kantiner, undervisningsrum, restauranter, møderum og meget mere.

   

   

  Hvilke typer whiteboardtavler findes der og hvilken tavle skal jeg vælge?

  Der findes whiteboardtavler til vægophæng og til gulv, alt efter behov og formål. Whiteboardavler til gulv findes med og uden hjul, og tavler med hjul er mobile og mere fleksible, i forhold til stationære whiteboardtavler. Mobile whiteboardtavler findes også i forskellige størrelser. De mindre whiteboardtavler er mere handy, da de både vejer og fylder mindre. Nogle whiteboards er endda udstyret med et praktisk håndtag, hvilket giver dig en form for frihed, fordi du let kan tage tavlen med dig overalt. Mange whiteboardtavler har også en magnetisk overflade, hvilket er praktisk, da de så også kan anvendes som en opslagstavle.

  Derudover findes der flipover-tavler, opslagstavler, folie, planlægningstavler, glastavler og plakater.

  Hvis du vil vide mere om de forskellige typer af tavler, så læs videre lige herunder.

   

   

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

   

  Whiteboardtavler til væg

  Whiteboardtavler til væg findes i forskellige størrelser og mål, så det nemt kan tilpasses netop dine omgivelser. Vi har de klassiske tavler som Nobo og Lintex. Nogle whiteboardtavler har pennebakke, hvilket er praktisk, så du nemt kan opbevare dine whiteboardmarkere lige i nærheden. Whiteboardtavler findes også med og uden ramme. Lintex Air er designet uden ramme og har et svævende udtryk og et flot minimalistisk look. Ønsker du en højkvalitets whiteboardtavle, der har slag- og ridsefast stålkeramisk overflade med 30 års garanti, så anbefaler vi Lintex Boarder, som nok er verdens bedste whiteboardtavle. Lintex Boarder whiteboardtavle rengøres blot med en tavlevisker eller med vand og en mikrofiberklud.

   

  Mobile tavler

  Mobile whiteboardtavler på stativ er med hjul og er praktiske, da de nemt kan transporteres rundt. Dette kan være nyttigt hvis tavlen hurtigt og nemt skal kunne tilpasses forskellige rum og omgivelser. Mobile tavler kan vendes og drejes, så du kan være sikker på, at folk kan se hvad du skriver og tegner, i henseende til om tavlen står i den rigtige vinkel, i forhold til lyset og personerne i rummet. Mobile whiteboardtavler findes også helt uden stativ. De er oftest både mindre og mere fleksible og kan eventuelt også fås med håndtag. Disse tavler kan være nyttige, da de er lette at tage med sig overalt. Whiteboard Note tavle Lintex dobbeltsidet er mobil og uden stativ og er fremstillet i letvægtsmateriale. Tavlen kan både hænges op i det medfølgende vægbeslag, eller blot stilles op af væggen efter behov. Note tavlen har 30 års garanti på skriveoverfladen.

   

   

  Flipover tavler

  Flipover tavler bruges med flipover papir, som kan flippes bagover, når der er behov for en ny og blank side. Flipover tavler findes både med og uden hjul og også som gulvmodel og som bordmodel. Med en flipover tavle behøver du ikke skulle slette eller hviske ud for at få plads til nyt på tavlen. Du bladrer blot i flipover-papiret for en ny side, og dermed gemmes de anvendte sider og man kan altid vende tilbage til dem ved behov. Vores Nobo flipover mobil gulvmodel med hjul er praktisk og fleksibel, da den er nem at flytte rundt på ved hjælp af hjulene, og tavleoverfladen har både en magnetisk funktion og en whiteboard-skriveoverflade funktion. Nobo flipover er derfor alsidig, da den er mobil, kan bruges med magneter, med flipover papir og med whiteboardmarkere på whiteboard overfladen.

  Folie

  Folie er super smart, da det giver dig en instant skrive-overflade, når et whiteboard eller flipover ikke er i nærheden. Brug det fx på farten eller på workshops eller møder hvor du ikke lige har en whiteboardtavle til rådighed. Klar til brug i enhver spontan eller planlagt møde-situation. Arkene kan nemt flyttes og genplaceres, ingen klæbemidler og efterlader ingen spor på væggen. Med Whiteboardfolio Legamaster Magic Chart kan du skrive og hviske ud igen, når du bruger Legamaster boardmarkers. Du kan også enten bruge whiteboard-marker eller permanente markers. Legamaster Magic Chart er fremstillet af elektrostatisk folie, der nemt klæber på næsten alle overflader ( træ, beton, glas, tapet ).
  Vores Post-it Flex Write Surface WB folie er ligeledes perfekt til brug på farten, til at indfange dit teams ideer, inspirere kreativ tænkning og holde styr på projekter - hvad enten det er hjemme eller på kontoret. Post-it Flex Write Surface WB folie kan også bruges med permanente markers og teksten fjernes blot med vand. En langsigtet planlægning bliver derfor nemmere ved anvendelse af permanente tuscher, da en utilsigtet udtværing og sletning forhindres. Den permanente tusch tørres af med vand og den medfølgende klud. Rengøring kræver derfor ingen kemikalier.

  Planlægningstavler

  Planlægningstavler er super praktiske og skaber nemt og hurtigt et overblik og kan anvendes både i virksomheden eller derhjemme. Med en planlægningstavle får du styr på medarbejdere / kolleger og opgaver i virksomheden. Tavlen er fx med til at skabe struktur over arbejdsopgaver, møder, vagter eller ferier. Organisering bliver lettere, mere overskueligt og mere enkelt.
  Planlægningstavler kan være udført med kvadratisk inddeling, med ugekalender og med årskalender. De kaldes også for multi-planner, uge-planner og års-planner. Planlægningstavlerne er altså inddelt efter uger, år eller andre parametre, der gør det praktisk og nemt for dig, at planlægge dit arbejdsliv, at holde møder, udveksle idéer og huske vigtige begivenheder. Planlægningstavler kan bruges på mange måder, og kan bruges med magneter eller andre markører for at gøre planlægningen så effektiv og personligt som muligt. Vores Nobo planlægningstavle 90x60 cm har magnetisk lakeret stål-overflade og er solid og let at rengøre. Leveres med 1 pen, penneholder, tavlevisker med filtpude og 3 magnetiske, farvede strips.

  Har du svært ved at vælge hvilken planlægningstavle det skal være? Du kan fx vælge både en ugekalender og en årskalender, så er det muligt for dig at planlægge både `lige nu´ og længere ude i fremtiden.

  Glastavler

  En glastavle minder meget om en whiteboardtavle, men er lavet i et andet materiale - nemlig glas. Glas er meget hårdført og kan tåle hyppig brug og er nem at rengøre. Glastavler har et eksklusivt og flot look med en blank skriveoverflade. Der skal anvendes glasmarkere, som er specielle tuscher, beregnet til glastavler. Glastavler findes i mange forskellige farver, former og størrelser. En magnetisk glastavle fungerer på samme måde som en whiteboardtavle, men er yderst dekorativt på væggen samtidig. Du kan vælge klassiske og traditionelle glastavler som Glastavle Naga magnetisk, eller tavler udført i mere friskt design og flotte klare farver, som fx Glastavle Naga verdenskort magnetisk. Utraditionelle og kunstneriske glastavler er især velegnet til de mere kreative sjæle, eller i kreative områder som design, dans, musik og mode, eller fx i børneværelset. Ved at kombinere forskellige farver og former kan glastavler være med til at give et kunstnerisk udtryk til dit lokale og du kan vælge lige netop den tavle der passer til dit behov og dine omgivelser, alt efter hvad du synes passer ind i indretningen. Med forskellige magneter til glastavler kan du ligeledes skabe den stil du ønsker og på den måde sætte dit helt personlige præg. Glastavler rengøres let med en tavlevisker eller klud. Til grundig rengøring skal du bruge tavlerens eller almindeligt glaspudsemiddel og en blød klud. Det er vigtigt, at du bruger en blød klud for at undgå at ridse glasset.

  Husk!

  • Du må kun bruge kridt markere eller whiteboard markere beregnet til glastavler, da skrift med almindelige tusser ikke kan fjernes igen.
  • Magneterne skal være super stærke, ellers kan de ikke hæfte på glastavlen. En magnetisk glastavle er monteret med en metalplade bag glasset, og magneten skal derfor kunne fange metallet gennem glasset.

   

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

   

  Vores udvalg af de forskellige typer tavler

   

   

   

  Hvilken størrelse whiteboardtavle skal jeg vælge?

  Whiteboardtavler findes i forskellige størrelser, både i store og i små. Størrelsen du skal bruge afhænger både af pladsforholdene, altså den tilgængelige plads, samt formålet med tavlen - hvad vil du bruge tavlen til?

  Skal du bruge tavlen til projekter, hvor det kræver en stor skriveoverflade, det kunne fx være til kurser, undervisning, workshops, kreative projekter, planlægning og projektarbejde, så kan det være passende med en større whiteboardtavle.

  Er behovet derimod til familieplanlægningen, hjemmekontoret, værkstedet eller lageret, så behøver tavlen ikke nødvendigvis at være så stor og du kan måske nøjes med en lille whiteboardtavle monteret på væggen.

  Når du skal vælge størrelsen på din whiteboardtavle, så skal du gøre dig nogle overvejelser omkring dit behov, din indretning og den tilgængelige plads.

  Husk at sørge for at alle områder af tavlen er let tilgængelige.

   

   

   

  Hvilken whiteboard overflade skal jeg vælge?

  Der findes forskellige typer af whiteboard overflader. Du kan fx vælge forskellige grader af blankhed i overfladen på din whiteboardtavle. Dette er beskrevet som whiteboard overfladeglans nedenfor. Derudover kan du vælge materialet på din whiteboardtavle, beskrevet som whiteboard overfladekvalitet.

  Whiteboardtavler udføres i forskellige materialer, og disse materialer er afgørende for kvaliteten i overfladen på din whiteboardtavle.
  Forskellen mellem de forskellige varianter ligger altså i den type overfladebehandling tavlen har på skriveoverfladen. Overfladen kan således både være højglans, semi-mat eller mat, og kvaliteten i overfladen kan variere i forhold til om det er en robust eller en mere porøs skriveoverflade.
  Det er altså i høj grad et spørgsmål omkring dit behov: Hvad vil du bruge din whiteboardtavle til? Hvor meget skal du bruge din whiteboardtavle? Hvor vil du bruge din whiteboardtavle? ( tænk på billedafstand ) Hvor lang tid regner du med at din whiteboardtavle skal holde? Disse spørgsmål er relevante og afgørende for dit valg af whiteboard overflade.

   

  Whiteboard overfladeglans

  Højglans / blanke overflader: Blanke overflader er bedst egnet til at skrive og tegne på. Den blanke overflade gør det meget nemmere at viske tavlen helt ren for blæk, hvilket er praktisk ved hyppig anvendelse af tavlen.

  Semi-matte overflader: Semi-matte whiteboard overflader er egnet til projektion. Hvis du ønsker at bruge en whiteboardtavle sammen med en projektor, er en mat eller semi mat whiteboardtavle mest velegnet til dette formål. Den matte overflade er nemlig nødvendig for at sikre det bedst mulige billede uden `hot spot´ og refleksions-gener. ( Hot spot er genskin / lysreflekser på skærmen, som kan gøre det svært eller umuligt at tyde alt det indhold der projiceres ).

  Semi-matte overflader kan dog være sværere at rengøre end de blanke overflader. Det viser sig ved, at der ofte kan være skygge tilbage af den skrift, man har visket ud. 

  Ved anvendelse af projektor bør man overveje whiteboard overfladeglansen i forhold til billedafstanden:

  Ved en projektor med ultrakort billedafstand kan en højglans overflade benyttes.
  Ved en projektor med kort eller normal billedafstand anbefales mat eller semi-mat overflade, for at undgå lysreflekser.

  OBS!!! Det anbefales ikke at benytte whiteboardtavle med en mat eller semi-mat overflade som skrivetavle, for mindre glans betyder mindre egnethed til at skrive. Blanke overflader foretrækkes at skrive på.

   

   

   

   

   

  Whiteboard overfladekvalitet

  Whiteboardoverfladen kan også variere i kvalitet. Overfladen kan definere tavlens kvalitet og dermed din oplevelse, når du anvender tavlen. Dette er værd at overveje ift. holdbarhed, slitage, rengøring og vedligeholdelse af din whiteboardtavle.

  Overflader af høj kvalitet tåler hyppig brug og stød, de er ofte magnetiske og kan nemt tørres af. Intensiteten, altså hvor ofte tavlen skal anvendes, er derfor vigtig, da en solid og meget hård skriveoverflade øger både holdbarheden og letheden i din hverdag. Lintex laver udelukkende whiteboards med stålkeramisk overflade, da det er den bedste kvalitet. Derfor ydes der 30 års garanti på overfladen ved almindelig brug og vedligeholdelse. Lintex bruger derudover glasemaljeret E3 på whiteboardoverfladen - en miljø keramisk overflade. ( E3 er fri for miljøskadelige tungmetaller og kan genanvendes ).

  Overflader af billigere kvalitet er ikke særlig holdbare, og de er generelt sværere at holde rene. Grundet det porøse og billige materiale bliver de let ridset og dette medfører, at overfladen efterhånden bliver misfarvet af pigmenter fra tusch. Oftest er whiteboardtavler i den lave ende af prisen ikke magnetiske, og de vil derfor ikke kunne bruges som en opslagstavle.

  Whiteboardtavler findes i 3 forskellige overfladekvaliteter:

  Stålkeramisk
  Lakeret
  Folieret

  Du kan læse mere om de 3 forskellige overflader lige herunder.

   

   

   

  Hvilken whiteboardoverflade skal jeg vælge - stålkeramisk, lakeret eller folieret?

   

  Whiteboardtavler med stålkeramisk overflade er tavler af meget højt kvalitet og har de mest holdbare whiteboard overflader. Stålkeramiske whiteboardtavler kan også gå under andre navne som: glaskeramisk whiteboardtavle, keramisk whiteboardtavle, keramisk emalje, emaljerede whiteboardtavler eller whiteboardtavler med emaljeret porcelæns overflade. En keramisk tavle er den bedste kvalitet indenfor whiteboardtavler. Overfladen er meget robust og modstandsdygtig og tåler derfor hyppigt brug og stød. Skrivefladen er næsten uopslidelig, ridsefast, fornem at skrive på og meget let at rengøre og vedligeholde, end andre typer whiteboards. Anvender du tavlen intensivt og hver dag, anbefaler vi derfor en whiteboardtavle med en keramisk overflade.

  Stålkeramiske whiteboards er lavet af en stålplade, der er påført en porcelænsemalje, som er brændt ved 800 grader for at få så hård og ens overflade som muligt. Den meget hårde skriveoverflade øger holdbarheden markant. Keramisk stål har en ikke-reflekterende overflade, og det betyder, at skrift er let at se, både når du sidder tæt på og langt fra.

  Whiteboard tavler med stålkeramiske overflader er magnetiske. Dette betyder at tavlen også kan anvendes som en opslagstavle og du kan fx altid kan have dine whiteboardmarkere og tilbehør lige i nærheden, da penneholdere, tavleviskere, magnetstriber og forskellige tilbehørsholdere kan sidde fast helt automatisk på din tavle.

  Stålkeramiske tavler anbefales til brug på fx kontorer, skoler, undervisningslokaler og lignende.

  Som tidligere nævnt sælger Lintex udelukkende whiteboards med stålkeramisk overflade, da det er den bedste kvalitet. Derfor yder de også 30 års garanti på overfladen ved almindelig brug og vedligeholdelse.

  Husk: Semi-mat stålkeramisk overflade er designet til projektion. Det anbefales ikke at benytte whiteboardtavle med mat eller semi-mat overflade som skrivetavle, mindre glans betyder mindre egnethed til at skrive. Overflader i højglans foretrækkes at skrive på.

   

   

   

   

  Whiteboardtavler med lakeret overflade er et billigere valg, end stålkeramiske overflader. Men de er et lidt dyrere og bedre alternativ til den folierede tavle, som er den billigste kvalitet indenfor whiteboardtavler.

  Ved en lakeret whiteboardtavle er stålpladen påført en hård lak, som er fornuftig til prisen. En lakeret tavle er en smule mere porøs og har en lavere hårdhed på skriveoverfladen, end en keramisk overflade, og de er derfor egnet til almindeligt brug med et moderat behov. Dette betyder, at kan det være fint at vælge en billigere tavle, hvis din whiteboardtavle ikke skal bruges særlig ofte, eller ikke bliver udsat for meget slid. Man skal dog være opmærksom på, at overfladekvaliteten er præget af lakeringen og kvaliteten afhænger derfor af antallet af lakeringer eller tykkelsen på selve lakken.
  Det er derfor værd at bemærke, at man med en lakeret whiteboardtavle ikke er garanteret den bedste holdbarhed eller den optimale kvalitet til sit forbrug og behov. En lakeret overflade kræver en del vedligeholdelse og forsigtighed ved anvendelse, og da overfladen er mindre hård og mere porøs, kan der efterhånden komme mange små ridser i overfladen, som medfører at blæk / farve vil begynde at trænge ind i overfladen og sætte sig fast. Dette vil ses som skygger og misfarvning på tavlen, og med tiden vil man opleve problemer med at viske tavlen helt ren.
  Det kan dog være svært at forudsige processen for dette, da det afhænger af forskellige faktorer, som hvilke whiteboardmarkere der bliver brugt, samt hvor meget tavlen bliver brugt.

  Da det drejer sig om lakering af en stålplade, er lakerede whiteboardtavler derfor magnetiske. Dette er praktisk, da du nemt kan anvende magneter og tilbehørsholdere på din tavle til fastsættelse af fx whiteboardtuscher, fotos, notater og lignende.

  Vi anbefaler en whiteboardtavle med lakeret overflade på steder, hvor man ikke bruger tavlen særlig ofte, fx som en informationstavle på et lager eller et værksted.

  En lakeret whiteboard tavle kan holde op til ca. 10-15 år ved korrekt brug og vedligeholdelse.

   

   

  Whiteboardtavler med melamin overflade er den billigste form for whiteboardtavle, hvor skriveoverfladen er fremstillet af melamin. Melamin er en tynd plastfolie der limes på tavlen. Melamin-folie kan på overfladen ligne laminat utroligt meget, men melamin har på ingen måde den samme kvalitet eller holdbarhed som laminat. Melamin er et syntetisk fremstillet materiale, der bliver klistret på en plade, og som ofte findes på billige materialer og møbler, da det er meget billigere at fremstille.
  En melamin whiteboard overflade kan let blive ridset, og herefter vil pigment fra tuscher flyde ind i ridserne og sætte sig fast. Dette vil indenfor kort tid medføre, at tavlen vil fremstå mere misfarvet og skyggefuld. Efterhånden vil tavlen være vanskelig at viske ren igen. Tavler fremstillet af melamin er derfor ikke særlig holdbare og de er generelt svære at holde rene uden at bruge rensemiddel. 

  Melamin whiteboardtavler er sjældent magnetiske.

   

   

   

  Whiteboard pleje & vedligeholdelse

  Det er vigtigt at vedligeholde din whiteboardtavle jævnligt for at holde den ren og pæn i mange år. Dette gør du allerbedst ved at rengøre din tavle efter hvert brug. Her vil blæk nemlig stadig være "frisk" og dermed lettere at viske helt ud igen. Ved at rense din tavle ordentligt efter hvert brug, kan du nemt holde din whiteboardtavle rigtig pæn i mange år. Dog skal du huske at whiteboardpenne har en tørretid på ca. 1 minut efter du har skrevet på tavlen. Renser du tavlen inden ( hvor blæk fra whiteboardtuschen stadig er for våd ), så bliver resultatet af din rengøring oftest en uhensigtsmæssig udtværing af den våde blæk. Dette kan besværliggøre og forlænge rengøringen af din whiteboardtavle. Det er derfor bedst, at du lader blækket tørre i minimum 1 minut og herefter kan du nemt viske tavlen ren.

  Er det ikke muligt for dig at rense tavlen lige efter brug, så fortvivl ikke - det vil blot tage lidt ekstra tid at få tavlen ordentligt ren.

   

  Herunder kan du læse om de forskellige måder at rengøre din whiteboardtavle på:

   

   

   

   

  Inden du anvender whiteboardtavlen første gang

  Fjern beskyttelsesfoliet der sidder på din whiteboardtavle. Rengør tavlen med vand og tør efter med en microfiberklud. Vi anbefaler at rengøre tavlen, inden den tages i brug, da støv fra emballage og produktion kan forringe whiteboardtavlens såkaldte ”dry-wipe” egenskab, altså tavlens tørreegenskaber.

  Obs! Brug aldrig rengøringsmiddel baseret på sæbe eller midler som Ajax, sprit, rensebenzin eller andre opløsningsmidler. Det er den hyppigste årsag til, at der er problemer med at skrive og rengøre en whiteboardtavle.

  Sørg for at tavlen er helt tør, inden du tager den i brug. Den mindste smule fugt gør at tavlen ikke kan fungere optimalt. Man kan bruge hvilken som helst microfiberklud, men ønsker du en god kvalitetsklud, som også matcher Lintex øvrige design, så kan du se vores Lintex Microfiberklud H2O til whiteboard her. Kluden har et stilfuldt og matchende design til Lintex tavletilbehør.
  Du kan se alt vores Lintex tavletilbehør lige her.

   

   

  Daglig rengøring af din whiteboardtavle

  Tavlevisker: Før du begynder at rengøre din whiteboardtavle for blæk, vil det være bedst at vente ca. 1 minut, efter du har skrevet på tavlen, da whiteboardpenne har en tørretid på ca. 1 minut. Visk herefter tavlen ren med en tavlevisker, som er en praktisk visker med et ergonomisk håndtag på den ene side og en filtpude på den anden side. En magnetisk tavlevisker er praktisk, da du kan sætte den fast på din whiteboardtavle, så har du den altid lige i nærheden og kan nemt og hurtigt viske din tavle ren. Se fx vores Lintex tavlevisker som er magnetisk og har et stilfuldt og superlækkert design. Lintex tavlevisker er velegnet til både whiteboardtavler og glastavler og fjerner snavs og blækrester fra både whiteboardmarkere og glastavle markere.
  Sørg for at udskifte filtkluden på din visker regelmæssigt, da de efter noget tid mister evnen til at viske din tavle optimalt. Hvis du skal udskifte filtkluden på en Lintex tavlevisker, skal du bruge Whiteboardvisker Refill Lintex som passer til Lintex tavlevisker.
  En god tavlevisker kan være afgørende for at sikre dig en god vedligeholdelse og forlængelse af levetiden på din whiteboardtavle.

  Mikrofiberklud & vand: Efter aftørring af din tavle med en tavlevisker, anbefaler vi blot vand og mikrofiberklud til rengøring af din whiteboardtavle. Tør efter med papir eller en tør klud. Vent ca 15 minutter, så er tavlen helt tør, inden du skriver på den igen. Den mindste smule fugt gør, at tavlen ikke kan fungere optimalt.

  MagicWipe renseklud: Legamaster MagicWipe er den bedste aftørringsklud til whiteboardtavler med emaljebelægning! ( Må ikke bruges på whiteboards uden emalje, da det giver nedslidning ). MagicWipes er kvalitetsklude som blot kræver en dråbe vand eller fx Legamaster Whiteboard Rensespray TZ6, og så er den klar til at tørre din whiteboardtavle helt ren. Magic Wipe er effektive renseklude til emaljerede whiteboardtavler og klarer selv de mest genstridige mærker og pletter på din whiteboardtavle.

  OBS: MagicWipe må kun bruges på whiteboardtavler med keramisk overflade!

   

   

  Dybderengøring af din whiteboardtavle

  Vand og microfiberklud: Gør tavlen rent med vand og microfiberklud. Hvis tavlen er meget beskidt og fuld af tusch-rester, kan du anvende et rensemiddel beregnet til whiteboardtavler.

  Rensemiddel: Brug gerne et whiteboard rensemiddel eller tavlerens når du synes din tavle er meget beskidt. Ønsker du at vedligeholde din tavle, kan du med fordel anvende et rensemiddel ca. 1-2 gange om ugen. Sprøjt rensemiddel / tavlerens på tavlens overflade og vent 30 sekunder. Tør derefter tavlen over igen med en tavlesvamp eller en tør klud. Den mindste smule fugt gør at tavlen ikke kan fungere optimalt.

  Legamaster Whiteboard Rensespray: Blandt flere af vores tavlerens, kan du her se vores effektive rensemiddel Legamaster Whiteboard Rensespray TZ6. Rensesprayen fjerner effektivt blæk, pletter, støv og "skygger" fra blæk, og desinficerer og beskytter tavlens overflade samtidig. Sprayflasken er let at holde, og har en praktisk og lækagefri pumpefunktion.

  Legamaster rensespray er hurtigtørrende og derfor ideel til klasseværelser, mødelokaler og kontorer. Desuden er den miljøvenlig og indeholder ingen skadelige drivgasser.

   

  OBS! Brug aldrig rengøringsmiddel baseret på sæbe. Det er den hyppigste årsag til, at der er problemer med at skrive og rengøre.

   

   

  Rengøring af semi matte og matte whiteboardoverflader (til projektion)

  Vi anbefaler den samme pleje og rengøring til semi matte/matte overflader, som til blanke/højglans overflader. Dog anbefaler vi ikke brug af noget rensemiddel – udelukkende vand og microfiberklud – og knofedt. Rengøringsmiddel baseret på sæbe eller opløsningsmiddel er ikke tilladt, da tavlens overflade bliver ødelagt og garantien gælder derved ikke.

  Skrivbarheden på projektor-egnede overflader er begrænset. Vi anbefaler derfor rengøring af semi matte og matte whiteboardtavler med en fugtig mikrofiberklud efter hvert brug, så der ikke efterlades tusch på tavlen.

   

  • Rengør tavlen med rent vand og en microfiberklud
  • Vent ca. 15 minutter til tavlen er helt tør, da den mindste smule fugt gør at tavlen ikke fungere optimalt.

   

  OBS: Projektionstavler (semi matte og matte overflader) anbefales til projektion, da skrivbarheden på overfladen er begrænset. Derfor anbefales det også at gøre tavlen ren med en fugtig klud efter brug hver gang.

   

   

   

  Vi har samlet vores gode råd til rengøring af din whiteboardtavle lige her:

  • Whiteboardmarker af god kvalitet. En god tusch til whiteboardtavler er nemmere at udviske, og dermed kan man holde sin whiteboardtavle pæn i længere tid. Whiteboardpenne af for dårlig kvalitet kan efterlade for meget fedt og klumper, hvilket kan være svært at tørre væk. Vi anbefaler derfor en whiteboardmarker af god kvalitet til din whiteboardtavle.
  • Vent ca. 1 minut. Vent ca. 1 minut efter du har skrevet på tavlen, før du begynder at rengøre den. Whiteboard tusser har en tørretid på ca. 1 minut, efter du har skrevet på tavlen.
  • Skift tavlesvampen eller filtkluden. Husk at skifte din tavlesvamp eller filtkluden på din tavlevisker jævnligt, så undgår du at din tavle begynder at blive fedtet og snavset. Det kan nemlig skyldes at tavlesvampen eller filtkluden er ved at være brugt og derfor mister sin effekt.
  • Rengør din whiteboardtavle jævnligt. Det er en fordel at rengøre din whiteboardtavle jævnligt og grundigt med tavlerens. Spray tavlerens på, vent 30 sekunder og tør tavlen af med en tør klud eller køkkenrulle. Brug aldrig rengøringsmiddel baseret på sæbe. Det er den hyppigste årsag til, at der er problemer med at skrive og rengøre.
  • Undgå udviskning af blæk med hænderne. Hånden efterlader et fedtet lag på whiteboardtavlen, hvilket er uhensigtsmæssigt, da det besværliggøre rengøringen af din whiteboardtavle. Brug tavlerens til at rengøre tavlen i dybden og fjern fedt og snavs, så din tavle bliver pæn igen.

   

   

   

  Hvilke fordele og ulemper er der ved whiteboardtavler?

   

  Fordele ved at anvende en whiteboardtavle

   

  • Besparelse af papir.
   Ved anvendelse af en whiteboardtavle, og andre tavler generelt, opnår man en besparelse på papir.
  • Større udbud af tusch-farver.
   Sammenlignet med en kridttavle kan en whiteboardtavle have betydeligt flere farver, fordi whiteboardmarkere har et større udvalg af farver, end kridt har (fortov kridt).
  • Whiteboardmarker-blæk mindre modtagelig over for eksterne faktorer, end fx kridt.
   Blæk fra whiteboardmarker er mindre modtagelig over for eksterne faktorer, som fx vand, fordi whiteboard-blæk klæber på en anden måde, end kridt gør på tavler.
  • Velegnet til allergikere, astmatikere og støvfølsomme udstyr.
   Astmatikere eller mennesker der er allergiske over for kridt, kan bruge whiteboardtavle som et alternativ, da der ikke dannes generende støv, som fra kridt.
  • Mulighed for udfylde, redigere, understrege og komme med kommentarer.
   Et whiteboard kan bruges som en overhead eller videoprojektor. Dette gør det muligt for en person, der giver præsentationen til at udfylde, redigere, understrege og komme med kommentarer ved at skrive direkte på tavlen, hvilket igen kan vises gennem det projicerede billede.
  • Whiteboardpen velegnet til personer med begrænset håndmobilitet.
   En whiteboardpen er lettere at holde på og skrive med. Dette kan være til gavn for personer med begrænset mobilitet i deres hænder, fx mennesker ramt af sygdomme som gigt eller systemisk lupus erythematosus.
  • Markering kræver mindre kraft, tryk og tid.
   Markering på en whiteboardtavle kræver mindre tid, kræfter og tryk, end markering med kridt på en kridttavle. En whiteboard-overflade er glat og blankt, og indholdet i en whiteboardpen er flydende. Netop disse faktorer medvirker til at en markering glider let henover tavlen.

  Ulemper ved at anvende en whiteboardtavle

   

  • Kræver særlige tuscher.
   Kun særlige whiteboardmarkere er egnet til brug på whiteboardtavler, for der er forskel på indholdet i de forskellige tuscher. Markers der indeholder den forkerte slags blæk, kan skabe mærker, der er vanskelige eller umulige at fjerne. Fx er en permanent marker udviklet til at forblive permanent og kan derfor ikke viskes ud igen, så disse anbefales ikke til brug på whiteboardtavler. Anvend kun tuscher, der er beregnet til at skrive på whiteboardtavler, da de kan viskes væk igen med en tavlevisker eller en klud.
  • Hvid baggrund kan skabe kontrast.
   Den hvide baggrund på whiteboardtavlen kan skabe problemer og gener for mennesker med synsnedsættelse.
  • Udtværings-problemer hos venstrehåndede.
   Whiteboardtavler kan give problemer for dem der er venstrehåndede, da de bevæger deres hånd hen over det der er skrevet - hvilket forårsager udtværing af stregerne. Tilsvarende kan højrehåndede mennesker også have et problem, når de benytter `højre mod venstre sprog´ som fx arabisk. ( Denne begrænsning er dog også til stede ved brug af almindelig kridttavle ).
  • Stærk lugt ved visse whiteboardmarkere.
   Visse whiteboardmarkere kan have en skarp og stærk lugt, hvorimod kridt er lugtfri. Dette er dog meget afhængigt af mærke og farve. Whiteboardmarker af god kvalitet er meget lugtsvagt.
  • Ikke muligt at se tilbageværende blæk i pennen.
   Da whiteboardmarkere ofte er tæt lukket i plastik, er det ikke muligt at måle den præcise mængde af blæk til rådighed. Kridt og lignende har derimod ikke dette problem, da de synligt reduceres ved brug. Kridt bevarer også samme intensitet i hele dets levetid. Whiteboardmarkere begynder at falme i intensitet efter noget brug, eller når de begynder at være brugt op.

   

   

   

  Tips & Tricks til din whiteboardtavle!

   

  Her finder du hurtigt Kontorlands tips og gode råd til din whiteboardtavle:

   

   

  Gammelt og genstridigt blæk på din whiteboardtavle?

   

  Fjernelse af gammelt blæk kan være ret besværligt, nogle gange kan det endda føles som en umulig opgave.

  Men det kan faktisk løses meget nemt og hurtigt med dette simple trick:

  Du kan fjerne genstridigt og gammelt blæk ved at skrive over det gamle blæk med en whiteboard-marker. Frisk blæk opløser nemlig det gamle blæk og du kan herefter let viske tavlen ren igen!

  Effektiv og genanvendelig tavlevisker MagicWipe

   

  Legamaster MagicWipe er en utrolig effektiv tavlevisker (dog kun til brug på tavler med emaljebelægning).
  Din whiteboardtavle bliver næsten som ny igen efter en tur med MagicWipe. Kvalitetskluden er klar til brug - kræver blot en dråbe vand eller Legamaster whiteboard rense-væske og så er den klar til at tørre din whiteboardtavle helt ren. Den klarer selv de mest genstridige mærker og pletter - endda permanent spritmarker-blæk. Rensekluden er 100 % genanvendelig og kan vaskes ved 60 °C.

  OBS: Må ikke bruges på whiteboards uden emalje, da det giver nedslidning.

  Kontorlands allerbedste whiteboardmarkere!

   

  Billede: Her vises intensitets-forskellen på V Board og Øvrige whiteboardmarkere.


  Kontorlands allerbedste whiteboardmarkere:

  V board Master whiteboardmarker fra Pilot er en innovativ og utrolig populær whiteboardmarker! V-board marker har en meget intens farve, et yderst skarpt resultat, og egner sig især godt til større mødelokaler. Den har en klar og tydelig gengivelse, også på lang afstand. V-board er ideel til brug på bl.a. uddannelsescentre, kurser, gymnasier og webshops. Blækket er desuden lugtsvagt, hurtigtørrende, og nem at tørre af.

  Lumocolor 351 whiteboardmarker fra Staedtler kan efterlades uden hætte i 8 timer uden at tørre ud! Selv når den udsættes for ekstremt hårdt tryk vil spidsen forblive på plads, og kan ikke skubbes tilbage i holderen. Blækket er hurtigtørrende og lugtsvagt.

  Begge whiteboardmarkere fås i flere farver og stregbredder, samt i sæt med assorterede farver. Se også vores store udvalg af andre whiteboardmarkere her.

   

   

   

  Professionelt startsæt Whiteboard Kit

   

  Whiteboard kit med innovative penne, der sikrer en optimal skrive- eller tegneoplevelse og et knivskarpt resultat!
  Et fantastisk whiteboard startsæt kit med 5 penne med intense og skarpe farver og en medfølgende holder og visker.
  V Board Master er vores populære whiteboardmarker fra Pilot med et nyt innovativt blæktilførselssystem, der sørger for en letflydende streg. Du kan skrive helt uden at skulle ryste eller pumpe tuschen først. Som en del af Begreen serien er markeren fremstillet af 91 % genanvendt plastik (ekskl. blæk og refills). Markeren har rund spids med 2,3 mm streg og kommer i et sæt med 5 farver: Sort, rød, blå, grøn og orange. Se alle vores startkit til tavler her.

  Hvor kan jeg købe whiteboard?

  Du kan købe gode og lækre whiteboardtavler hos Kontorland.dk, hvor der findes et stort udvalg af slidstærke, smarte, klassiske og billige whiteboards, der passer til ethvert kontor- eller mødelokale. Vi har et stort udvalg af whiteboards i god kvalitet i de populære mærker som Lintex og Nobo.
  Hos Kontorland er vores priser altid konkurrencedygtige og du finder derfor en whiteboardtavle til en god pris.
  Husk, at vi også har et stort udvalg af andre tavler såsom glastavler og opslagstavler, så du kan finde lige netop den tavle, du mangler.

   

  Whiteboardtavler til konkurrencedygtige priser

  Hos Kontorland er vores priser altid konkurrencedygtige. Vi er en del af Danmarks største forsyningskæde til kontorer, og vi kan derfor tilbyde fordelagtige indkøbsaftaler og tilbyde dig et fleksibelt indkøbssamarbejde, når du vælger os som din leverandør af whiteboardtavler og andre artikler til kontoret, butikken eller lageret.

  Bestil dine whiteboardtavler hos os, og vi leverer allerede i morgen, hvis din virksomhed har adresse i Storkøbenhavn eller Nordsjælland. Og vores effektive og servicemindede chauffører leverer selvfølgelig produkterne lige der, hvor du skal bruge dem. Hos Kontorland har kundeplejen altid højeste prioritet.

   

  Kontakt os for rådgivning om whiteboardtavler

  Har du spørgsmål til vores produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os.

  Er du i tvivl om hvilken type whiteboardtavle der passer bedst til dig og dit behov?
  Kontakt os gerne på telefon 48253666, eller send en mail til info@kontorland.dk eller udfyld blot kontaktformularen herunder, så er vi klar med vores bedste hjælp og rådgivning.

  Vi har et engageret og fagligt uddannet personale med stor viden om kontorartikler, og de har masser af erfaring med at identificere vores kunders behov – og skræddersyr løsninger derefter. Rådgivningen er selvfølgelig ganske gratis og uforpligtende.

  Vi kan nemlig levere alle typer whiteboardtavler i specialmål, og det gælder helt ned til bestilling på bare 1 stk. Vi giver 25 års garanti på overfladen på vores blanke stålkeramiske whiteboards, og så har vi et bredt sortiment af tilbehør, som dækker alle behov.

  Få ekspertrådgivning
  Hos Kontorland finder du løsninger til det eksklusive mødelokale, det kreative arbejdsrum, skoleklassen eller til det krævende produktionsmiljø. Ønsker du vejledning om, hvilket produkt der bedst opfylder dit behov, står vores eksperter altid klar til at hjælpe dig.