Grønnere catering
Bestsellers in Grønnere catering

Catering med omhu og omtanke

Både miljøet og dit helbred nyder godt af at du bruger mere miljøvenlige engangsartikler og madvarer. Her er nogle grunde til det:

 • De er fremstillet af materialer, der kan nedbrydes og komposteres, så de ikke skaber affald på lossepladsen.
 • De kommer fra ressourcer, der er mere miljøvenlige, så du kan bruge dem med god samvittighed uden at forurene naturen.
 • De mindsker forbruget af energi og udledningen af drivhusgasser, som skyldes at bruge petrokemiske ressourcer, der er mindre miljøvenlige, og som findes i almindelig plastik.
 • De er gode for dit helbred, fordi de er fri for farlige kemikalier, der kan sive ind i din mad, når du anvender plastik.

Vi har et stort udvalg af mere miljøvenlige varer indenfor borddækning, engangsartikler, drikkevarer, lækkerier som chokolade og müslibarer, samt kaffe, te og kakao.

Da der for tiden er et øget fokus på bæredygtighed, genbrug, CO2 og mindre miljøbelastende produktion, har vi lavet en guide til dig om 'mindre miljøbelastende engangsartikler. Her kan du læse mere om de bionedbrydelige engangstallerkner, træ-bestik og rørepinde, samt se vores udvalg af mindre miljøbelastende engangsartikler.

 

SMV:Grøn - en del af Virksomhedsprogrammet

Hos Kontorland har vi fokus på miljø og bæredygtighed. Vi har derfor gennemført forløbet SMV:Grøn - en del af Virksomhedsprogrammet, hvilket betyder at vi har gennemført et rådgivningsforløb, der har ført til en grøn strategi for vores miljø- og klimatiltag.

Er du interesseret i at vide mere om det, så kan du læse om det her Fokus på miljø.

 

 

Mere miljøvenlig catering

Hos Kontorland har vi varer med forskellige certificeringer som:

 • RFA ( Rainforest Alliance )
 • EU-Økologi
 • Fairtrade
 • FSC
 • Svanemærket
 • EU-Ecolabel ( EU-Blomsten )
 • UTZ ( UTZ udfases og erstattes af Rainforest Alliance )

 

Rainforest Alliance / UTZ: Én af vores bestseller kvalitetschokolade er Marabou chokolade Premium, som er certificeret med Rainforest Alliance mærket og indeholder hele 70% kakao. Chokoladen er individuelt pakket i små stykker á 10 g - perfekt som avec til kaffen, til mødet eller blot når lækkersulten melder sig. Er du til varm kakao har vi Fantasy Hot Chocolate kakaopulver fra Douwe Egberts, også Rainforest Alliance mærket, til brug i kaffeautomater eller som enkelt kop. Vi har også et stort udvalg af Rainforest Alliance certificeret te fra både Lipton og Pickwick. Er du kaffeelsker har vi økologisk kaffe fra Gevalia, som også er Rainforest Alliance mærket og én af vores absolut bestseller. Gevalia økologisk kaffe er en lækker mild kaffe med en balanceret aromatisk smag og et strejf af syrlighed. Skal du bruge papkrus / bægre til kaffen, har vi naturligvis kaffebægre i bionedbrydeligt materiale. GastroLine kaffebæger er en 100% komposterbar kop og kan rumme 36 cl. Som rørepinde hertil har vi rørepinde Nature line, som er træbestik lavet af 100% naturmaterialer. Bestikket er udelukkende fremstillet af rent, FSC-certificeret træ. Ingen brug af olie, kemikalier eller andre sundhedsskadelige eller miljøbelastende stoffer. 

EU-Økologi: Vi et stort udvalg af EU-Økologi certificeret te fra Fredsted og Yogi og EU-Økologi certificeret kaffe fra Merrild, Gevalia, BKI og Douwe Egberts. Hos Kontorland har vi et bredt udvalg af økologisk sort te, chai te og urtete. Er du til økologisk kaffe, har vi både hele kaffebønner og formalet kaffe. Vil du stille den lille sult har vi velsmagende og nærende EU-Økologi certificerede chokoladebarer fra Raw Bite. Raw Bite er dansk produceret og er økologiske, veganske og fri for laktose, gluten og sukker.

Fairtrade: Som Fairtrade certificeret vare har vi bl.a. kaffe fra Black Coffee Roasters med hele espresso bønner. BCR ( Black Coffee Roasters ) er både Fairtrade certificeret og økologisk fra BKI´s Professionel Collection sortiment. Se fx Black Coffee Roasters Fruity and creamy, som byder på god smag af mørke bær, citrus, mælkechokolade og mandler fulgt af en dejlig lang og cremet eftersmag. Eller Black Coffee Roasters Flavorful and creamy, som er en smagfuld, fyldig og lækker espresso med noter af karamel, ristede nødder og kakao. Skal der sukker i kaffen, eller teen, så har vi Fairtrade sukkersticks, som er portionsanrettet økologisk rørsukker, også kaldet cane sugar. Sukkersticks er nemt og praktisk til møder, på arbejdspladser, i kantiner og på caféer. Så får du nemt og hurtigt den rette mængde sukker i kaffen eller teen. 

FSC: Vi har FSC certificerede servietter i ark og som almindelige servietter, i 1-lags, 2-lags, og 3-lags i 1/4 fold, 2-fold og 4-fold og i en masse forskellige farver fra mærker som Tork og Abena. Vi har også FSC certificerede servietdispensere og papirduge. Se fx vores servietdispenser Dispenser Tork xpressnap, som er en borddispenser i flot design og i høj kvalitet, fremstillet i smuk valnød. Tork Xpressnap® Image Line serviet-dispensersystemet reducerer servietforbruget med mindst 25% sammenlignet med almindelige dispensere.

Svanemærket: Skal du dække bord eller skabe lidt hygge med mere miljøvenlige lys, så har vi et smukt og antikt paraffin lys buttermilk, som ikke bare skaber hygge og atmosfære, men lysene her er svanemærkede, og paraffin giver mindre sod og partikelforurening end stearin. Ikke desto mindre har de en lang brændetid på hele 7 timer. Skal det være svanemærket servietter til borddækningen, så har vi frokostservietter og Tork servietter i forskellige farver, størrelser og i 2 og 3 lags. Svanemærkede kaffefiltre, også kaldet skålfilter eller foldefilter, er et godt valg, hvis man ønsker et mere grønt valg. Hos Kontorland finder du svanemærket kaffefilter i både hvid og i ubleget filterpapir.

For mere info om de forskellige miljømærker klik her.

Ofte stillede spørgsmål:

 

- Hvad er forskellen mellem komposterbar og biologisk nedbrydelig?

Biologisk nedbrydelige produkter er materialer, der kan nedbrydes i miljøet, mens komposterbare produkter specifikt refererer til organisk materiale, der kan nedbrydes, og slutproduktet har mange gavnlige anvendelser og kan bruges til gødskning og forbedring af jordens sundhed.

 

- Hvad betyder biologisk nedbrydelig?

Biologisk nedbrydelige materialer kan nedbrydes helt naturligt uden nogen specifik behandling. For at blive betragtet som biologisk nedbrydelige skal materialet eller produktet være af 100% naturlig oprindelse og uden brug af skadelige kemikalier eller tilsætningsstoffer. Når disse materialer nedbrydes, bliver de til vand, kuldioxid og biomasse, og efterlader ikke noget yderligere.

 

- Hvad betyder komposterbar?

Komposterbar betyder, at materialer kan nedbrydes under særlige forhold. For at blive betragtet som komposterbar skal produktet opfylde kravene i den europæiske forordning EN 13432. Det betyder, at produktet kan nedbrydes i et industrikomposteringsanlæg i løbet af 90-180 dage uden at efterlade giftige rester af nogen art.

 

- Hvad er DIN / EN 13432?

DIN / EN 13432 er standardiserede testprocedurer i Tyskland (DIN) og Europa (EN), der tester, om et produkt er komposterbart og kan nedbrydes. Standarden fastsætter også betingelserne, under hvilke komposteret materiale kan nedbrydes.

Produkter, der testes for biologisk nedbrydelighed i henhold til europæisk standard EN 13432, er mærket med Din Certco, hvis de overholder standarden.

 • Komposteringen kan tage mellem 90-180 dage uden at efterlade rester
 • Materialer fra rent naturlige ressourcer som træ, bagasse, palmeblade og papirmasse betragtes som biologisk nedbrydelige i henhold til den europæiske standard EN 13432 og behøver ikke nødvendigvis at være mærket med Din Certco som bevis for deres nedbrydelighed. Hvis de har bestået testen, får de også Din Certco-mærkningen.
 • Bioplast, såsom PLA, skal testes for biologisk nedbrydelighed, før de kan betragtes som komposterbare.

 

- Hvad er CO2-fodaftryk?

CO2-fodaftrykket er en måling af den samlede mængde CO2-emission fra aktiviteter, der udføres af enkeltpersoner, virksomheder, organisationer, tjenester og produkter, der forbruges i en given tidsramme. CO2-fodaftrykket bruges til at illustrere, hvordan forskellige adfærdsmønstre påvirker planeten.

 

- Hvad betyder det at være CO2-neutral?

Et materiale er karakteriseret som CO2-neutralt / klimaneutralt hvis det ikke udsender mere CO2 under forbrænding end det gør under naturlig nedbrydning. CO2-neutralitet betyder altså, at der er balance mellem CO2-udslippet og absorberingen af CO2 fra atmosfæren til kulstofdræn.

 

- Hvad er PLA?

PLA, forkortelsen for Polylactic Acid (polymælkesyre), repræsenterer en biobaseret termoplastisk polymer, der fremstilles af mælkesyre. PLA er også kendt som bioplast. Dets popularitet skyldes dets biologiske nedbrydelighed og bæredygtighed, da det udelukkende produceres fra fornybare kilder, såsom majsstivelse eller sukkerrør. PLA er 100% bionedbrydeligt og komposterbart i overensstemmelse med EN-13432-standarden. Det anvendes bredt i forskellige produkter, herunder engangsartikler som kaffebægre eller papkrus, samt emballage, medicinsk udstyr og 3D-udskrivning.

 

- Hvad er CPLA?

CPLA, som står for Krystalliseret Polylactic Acid, er en variant af PLA. CPLA fremstilles ved at tilsætte et krystalliseringsprodukt (kridt) til PLA, hvilket resulterer i øget varmebestandighed og stivhed. Denne forbedrede termiske stabilitet gør CPLA velegnet til anvendelser, hvor høje temperaturer er involveret, såsom varmebestandige engangsbestik, papkrus / kaffekopper eller take-away-emballage.

Både PLA og CPLA bruges som mere bæredygtige alternativer til traditionelle plastmaterialer, da de er biologisk nedbrydelige og fremstillet af fornybare kilder.