Entrémåtter

Entrémåtter

En pæn entré og lokaler, som er rene og friske giver det første, vigtige indtryk af en virksomhed. Og det første indtryk består. En god skrabe- eller tørremåtte er et uundværligt redskab i kampen mod smuds, støv og skidt, regn, sne og slud!

Hos Kontorland finder du pæne og praktiske smudsmåtter i flere friske farver, så du fx kan skifte efter årstiden. Kontorlands sortiment af måtter er alle samme høje kvalitet, der er udviklet for at kunne klare vores barske nordiske klima. Slitagen på måtterne skyldes selvfølgelig mest miljø og trafikbelastning. Derfor tilbyder vi forskellige typer for at kunne tilgodese alle behov. De tåler alle højtryksvask og de mest almindelige rengøringsmidler.

80 % af al snavs, der kommer ind i en bygning kommer fra vores fødder!

Det kan hurtigt komme til at se beskidt ud - ikke bare i entréen men i hele bygningen. For at forhindre at smudsen spredes er det vigtigt at anbringe en effektiv smudskontrol ved yderdøren. Det mest optimale er en entréløsning i 3 zoner:

  1. Skrabemåtte
  2. Kombinationsmåtte
  3. Tørremåtte

Men det er ikke altid der er plads til at bygge en entré op i 2 eller 3 trin. Hvis ikke anbefales en kombinationsmåtte, der klare både at skrabe den grove smuds af og at tørre væden.

1. Skrabemåtten

Det første trin i den ideelle entréløsning er skrabemåtten. Den bør være mindst 3.-4 fodtrin lang (1,5 - 2 m) så man ikke behøver at stoppe op for at skrabe fødderne af. Den skal samle al den grove smuds og beholde det i måtten samtidg med at den skal være let at gøre ren. Desuden er det vigtigt at den er skridsikker og dræneret.

2. Kombinationsmåtte

Efter skrabemåtten bør følge en kombinationsmåtte, der kan tage sig af både de mellemgrove smudspartikler, sand og også det meste af væden.

3. Tørremåtte

Til slut kommer tørremåtten, der har til opgave at fjerne den fine smuds og suge det sidste væde til sig. Alle de tørremåtter Kontorland fører er højtabsorberende, og kan klare store mængder af skuds og væde.

Købemåtter er billigere end lejemåtter

Mange private virksomheder og offentlige institutioner har i dag en aftale om at få skiftet deres entrémåtter med jævne mellemrum eller faste intervaller. Netop med det formål at være sikker på at kunne byde sine kunder og besøgende VELKOMMEN med en ren præsentabel og tør entré, der efterlader et godt indtryk. Men der kan faktisk være mange penge at spare ved at købe sine entrémåtter i stedet for at leje dem.

Fordele ved købemåtter kontra lejemåtter:

  • Du sparer penge på købet allerede det første år,
  • Du slipper for at binde dig i en flere-årig lejeaftale.
  • Du har fuldstændig kontrol over hvornår dine måtter bliver vasket, så hvis det er dårligt vejr kan du vælge at gøre rent oftere end blot en gang i ugen
  • Du er mere miljøvenlig idet du i perioder kan vælge at spare på vasken og dermed være mere miljøvenlig. Professionelle vaskbare måtter er beregnet til høj belastning og tåler kontinuerlig brug. Kemisk rens og vask er hverken nødvendigt eller miljøvenligt og, bør derfor ikke sættes i system men, i stedet foregå efter behov.
  • Du bestemmer selv hvornår din måtte er for gammel og slidt og skal skiftes ud.

Pleje og rens af måtter

Måtter bør vaskes på vaskeri ca. 2 - 4 gange årligt.